Rabarbermarängpaj
Pajdeg:
150 g smör (rumsvarmt)
2 äggulor
3 dl mjöl
5 msk socker
Fyllning:
3-4 kraftiga rabarber stjälkar
1 dl socker
2 msk potatismjöl
Marängtäcke:
5 äggvitor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Rör ihop smör och äggulor till en smet. Tillsätt mjöl och socker. Arbeta
ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform eller en liten långpanna
(Brownie-form). Förgrädda botten på 200 grader i 10 minuter. Skala och
skiva rabarbern i små bitar. Blanda socker och potatismjöl. Fördela
rabarbern över pajen och strö över socker- och potatismjölblandningen.
Ställ in pajen i ugnen och grädda i ytterligare 20 minuter på samma
ungstemperatur. Förbered under tiden marängsmeten: Vispa äggvitorna till
ett hårt skum. vänd försiktigt ner socker och vaniljsocker i smeten.
Fortsätt vispa tills smeten blir blank och hög. Bred ut smeten över
kakan. Sänk ugnstemperaturen till 150 grader! Grädda pajen tills
marängtäcket får lite färg (ca 15 minuter). Låt pajen vila ett par
timmar innan servering så att marängen "sätter sig". Servera med
vispgrädde!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar