måndag 20 september 2010

Har lust...


... att skriva ett inlägg om hur Sverige är ett fruktansvärt odemokratiskt land med politiker som beter sig som dagisbarn. Om folk som bara lyssnar på media och inte läser fakta. Och speciellt att politikerna själva inte vet fakta är skrämmande.
Har de ens läst på vad SD vill genomföra? Har ni som kallar dem främlingsfientliga läst på deras hemsida vad de vill genomföra?
Det finns säkerligen en jäkla massa dåliga saker SD vill genomföra, men det är likadant i de andra partierna.
Blir förbannad när jag tänker på att vi lever i ett land där alla MÅSTE tänka likadant och ha samma åsikter som alla andra, annars blir vi uteslutna.
Dessutom när det är valfusk i vallokalerna. Har på ett ställe i Borlänge förekommit att SD:s vallappar har tagits bort.
Det finns uppenbarligen brister i systemet som gör att 5,7 % av Sveriges befolkning har röstat på SD, och det är inte för att de är rasister.
Nej, jag röstade inte själv på SD. Och efter politikernas beteende igår så ångrar jag att jag röstade överhuvudtaget! Jag tycker det är pinsamt!
Läs gärna den intressanta chatten med Marie Edenhager från SD på www.dt.se

10 kommentarer:

Mathias sa...

Varje person som inte röstar gör att varje röst som lagts på SD väger tyngre procentuellt sett, så även att gå dit och rösta blankt är att ta ställning mot dem

Nanna sa...

Visst, det är mot alla partier.

Anonym sa...

Även partier med obehagliga synpunkter måste få ett utrymme i debatten,annars möts aldrig de dåliga förslagen av motargument som kan innebära att förslagen också tappar värde.

En demokrati som låser ute oliktänkare har valt en färdriktning bort från den faktiska demokratin.

Tycker lille far

Jimmy sa...

Håller med där. Ingen av de andra partierna vill ta i SD med tång en gång. Är detta för att de inte vågar? Känner de att de måste vara emot SD i alla frågor för att inte bli klassade som rasiter? Är de så att de tycker att SD har en del välgrundade argument som de inte vågar ta tag i då de är för politiskt heta? Jag tror att vi har ett gäng fega jävla politiker som inte vågar säga/tycka i rädsla att göra "fel" mot den svenska "moralen". En moral som är så dubbel att det blir fel vad man än gör. Därför gör man ingenting. Vi har uppenbart ett problem med integration/invandrarpolitik som har börjat visa sig mer och mer, inte minst i Rosengård, där invandrarna mer eller mindre har startat inbördeskrig. Vi behöver lite politiker som inte är rädda för att ta tak i "skitiga" saker utan att vara rädda för sitt eget skinn och plånbok.

Karina sa...

Ja, inte fan har vi åsiktsfrihet i det här landet!

SD fick fler röster än andra partier önskade. De går genast ut och ska starta antirasistkampanjer och ska mobba ut SD.

Jag säger inte att jag håller med någon av dem, men alla ska få tycka vad de vill!!! Om ingen får ha egna åsikter kunde vi ju lika gärna leva i en diktatur. Fast hur demokratiskt samhälle har vi egentligen?

ida sa...

nej de börjar nästan bli likadant åt andra hållet nu. Nej jag vet inte vad man ska säga om de längre. Känns som de här kommer blir denna höstens snackis! Förra året svininfluensa oro nu detta. Lika uppjagat de här sen var de inte så farligt i slutändan

P sa...

Att "alla ska få tycka vad dom vill" innebär att folk också ska ha rätt att få visa sitt missnöje utan att bli anklagade för att vurma för diktatur. Det är just det som är en demokrati; att alla ska få ha de åsikter de har, oavsett om de åsikterna gentemot något är negativa eller positiva. Det finns ingenting "odemokratiskt" i att en stor skara väljer att ta ställning mot SD bara för att de röstats fram demokratiskt.

P sa...

Jimmy: Med skitiga saker, menar du invandrarna då?

Nanna sa...

Jag tror du kanske missförstår mig, Patrik(?).
Folk får protestera hur mycket de vill mot SD.
Men när politikerna stänger ett parti ute, och vägrar ta en diskussion, så är det odemokratiskt.
Jag tar gärna ett samtal med dig om detta över en muffin. :p

Jimmy sa...

P: haha, nej jag menade frågor som är obekväma. De går att skrika skola, vård, omsorg. För de har man näst intill 100% stöd för. Men så fort det gäller mer svåra/obekväma/skitiga frågor så ser man fegisen krypa fram. Jag tror politikern börjar tänka för mycket på sin egen karriär istället för att ta tag i sakfrågor. Jag kan väl påpeka att jag inte röstat på SD. Det är ingen som jag känner som sagt att de röstat på SD. Men jag kan tänka mig att de fått riktigt många proteströster i år. Kanske inte (bara) protest mot dagens invandrarpolitik, utan hur de andra partierna kategoriskt vägrar bemöta SD, på ett ganska odemokratiskt sätt.